Om

Jessika Nilsson

Jess

 

Jag är. Varken mer eller mindre. Född i Södertälje, boende i Halmstad. Det säger inte så mycket. Jag är. Alltid. Ibland tappar jag bort mig och söker inom. Ibland är jag självklar.

 

I min kropp bor en kreativt kontrollerad konstnärssjäl. Går det för långa perioder utan att jag skapar blir jag irriterad och arg, tappar fotfästet. Jag springer också. Det är en ventil. Mina bästa tankar tänker jag löpspåret. Ibland kommer jag ihåg dem. Jag reder ut mig själv i takten till mina fötter som träffar marken.

 

Jag har alltid målat, ritat, skapat, skrivit. Det är när jag skapar som jag är som mest. I mig. Bara mig. Det är så många som jag delar tid med att jag ibland måste stanna upp och fånga in mig själv igen. Landa. Framför kameran, datorn, duken.

 

Jag målar. Helst i akryl, inte alls i akvarell (men jag lånar gärna tekniken lite..)

 

Jag fotar. För mig är kompositionen av bilden viktigast, inte tekniken. Jag spenderar också mycket tid framför datorn med att redigera bilder, göra fotoalbum på nätet och allmänt bara hålla på med text och bild.

 

Jag skriver. I maj 2014 debuterade jag i novellsamlingen #Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige. Debuten för bokform i alla fall. Tidigare har jag skrivit artiklar, krönikor och skildringar för bland annat lokaltidningen. Sedan har det rullat på och blivit fler antologier. Under 2015 arbetade jag fram 7 noveller om de sju dödssynderna för Ariton Förlag som utkom i en serie om 7 anotologier.

 

Jag är. Alltid. Ibland tappar jag bort mig själv, ibland är jag självklar, men någonstans därinne är jag.

 

Copyright © All Rights Reserved